העברת מסר לאנשים אחרים יכולה להיתפס כפעולה פשוטה, אך זהו למעשה תהליך שלעתים לא פשוט וכרוך במאמץ והשקעת משאבים רבים לטובת העניין.

אנשים רבים מתקשים לתקשר בצורה יעילה – בעל פה ובכתב. הם מעבירים מחשבות ורעיונות שאינם משקפים את משמעותם המיועדת, וכי מקבליהם מפרשים או מבינים אותם לא נכון.

ובכך יכול להיווצר בלבול, תסכול, מאמץ מבוזבז והחמצת הזדמנויות.

מחקרים מראים שתקשורת טובה היא אחת הכישורים ה"רכים" המובילים שמנהלים מחפשים אצל העובדים. אך תקשורת תמיד תצליח רק כאשר מי ששולח את ההודעה וגם מי שמקבל אותה מבין את המסרים המרכזיים שמועברים.

תהליך התקשורת כולל 7 שלבים, הבנת התהליך תעזור לנו להיות מודעים יותר למה שקורה בזמן העברת המסרים.

  1. המקור – המקור הוא שולח ההודעה – אתה והמסר. המסר יכול להיות מידע, תחושה, רעיון וכדומה.

בשלב זה רצוי לתכנן את התקשורת – חשיבה מהסוף להתחלה: מה אני רוצה להשיג בסוף התהליך?

נחלק ל – 3 רמות:

  • ידע: מה המסרים שלי? מה אני רוצה שידעו עליי ועל מה שאני רוצה להציע או להשיג.
  • רגש: איזה רגש אני רוצה להפעיל על הצד השני בכדי שיבצע את מה שאני רוצה.
  • פעולה: מה הפעולה שאני רוצה שתתבצע בסוף תהליך התקשורת.
  1. קידוד – שלב זה כולל הכנסת המסר לפורמט שתוכלו לשלוח, וכי המקלט יוכל להבין או "לפענח" בקלות. ההצלחה שלך תהיה תלויה ביכולת שלך להעביר מידע בצורה ברורה ופשוטה, ולבטל שטחי בלבול.

חשוב להתייחס לשפה שתהיה תואמת בינך לבין מקבל המסר, להתאמה התרבותית בינך לבין מקבל המסר, חשוב לזהות ולהכיר את סגנון התקשורת של מי שמולך ולפנות אליו בהתאם, בדרך הכי יעילה להגיע אליו.

לסגנונות תקשורת יש סיממנים שניתן לזהות, כולל סיממנים חיצוניים בסגנון הלבוש שיוכלו לעזור ולכוון אותך לדבר "נכון". על סגנונות תקשורת אכתוב בנפרד בהמשך.

  1. ערוץ –ישנם אינספור ערוצים שונים שבהם אתה יכול להשתמש כדי לשלוח את ההודעה שלך.

ערוצי תקשורת מילוליים כוללים פגישות פנים אל פנים, שיחות ועידה בווידיאו. אמנם תקשורת בכתב כוללת מכתבים, דוחות, מיילים, הודעות אישיות ופרסומים ברשתות החברתיות. ייתכן שתרצה לכלול הודעות קטעי וידאו, תמונות, איורים או תרשימים וגרפים להדגשת עיקריך.

לערוצים שונים יש נקודות חוזק וחולשה שונות, בחר בדרך שבה אתה מרגיש הכי בנוח והכי שולט בתהליך.

  1. פענוח –כדי לפענח בצורה מדויקת הודעה, עליך להקדיש זמן לקרוא בזהירות או להקשיב באופן פעיל.

ככל הנראה בלבול יתרחש בשלב זה של תהליך התקשורת, אם כי זה לא אומר שזה תמיד יהיה אשמת המפענחים. יכול להיות שחסר לו ידע רקע מספיק כדי להבין את המסר, או שהוא לא יכול להבין את הסגנון הנכתב/נאמר או את השפה הטכנית בה אתה משתמש. לכן חיוני שתתמודד עם נושאים כמו אלה בשלב הקידוד.

  1. מקלט –כל מקלט שנכנס לתהליך התקשורת מביא איתו את הרעיונות והתחושות שלו המשפיעים על הבנתם את המסר שלך, ואת תגובתם אליו.

פירוש הדבר שתפקידך, כשולח, לקחת בחשבון רעיונות ותחושות אלו בעת עריכת המסר שלך. כדי לעשות זאת ביעילות. הפעל את האינטלגנציה הרגשית שלך ואת האמפתיה.

  1. משוב –ככל הנראה הקהל שלך ייתן לך משוב ברגע שהוא יראה או ישמע את המסר שלך. זה עשוי לכלול תגובות שאותן יש להבין טוב כדי לדעת אם המסר עבר כמו כוונתו.

אם אתה מגלה שהייתה אי הבנה, נסה להתאים את המסר. למשל, אם אתה מדבר על נושא מורכב, מצא דרך פשוטה יותר לתקשר אותו. האם תוכל לפרק אותו לשלבים, או להסיר ז'רגון טכני? זה יקל על כולם בקהל שלך להבין את הנושא, לא משנה הידע שלהם ברקע.

  1. הקשר –ההקשר זו הסביבה שבה מתנהלת התקשורת. סביבת עבודה, התרבות הארגונית או הלאומית באותו מקום, אולי התרבות החברתית ואז האם במעגל החברים הקרוב, רחוק, סביבת הבית, אולי המשפחה וכו'.

לסיכום, ככל שנכיר ונהיה מודעים לכל 7 שלבי תהליך התקשורת, כך נוכל לפתח מיומנות תקשורת והעברת מסרים אפקטיבית ומועילה.

מאמרים נוספים

תקשורת בנאישית לבכירים

כל מה שרצית לדעת על תקשורת בנאישית לבכירים תקשורת בנאישית לבכירים מהווה את הבסיס לצמיחתם של מנהיגים מצטיינים בחברה. המיומנויות הדרושות לשם תקשורת בנאישית לבכירים

קרא עוד [...]

ייעוץ לצילומי תדמית

מה כדאי לדעת לגבי ייעוץ לצילומי תדמית ייעוץ לצילומי תדמית נעשה נפוץ בקרב מנהלים ובכירים בארגונים ועסקים, עם ההבנה של החשיבות של מיתוג אישי ועסקי.

קרא עוד [...]

שפת גוף אצל בכירים

על החשיבות של שפת גוף אצל בכירים ומנהלים התחום של שפת גוף אצל בכירים מקבל תאוצה בשנים האחרונות, עם ההבנה של החשיבות של שפת הגוף

קרא עוד [...]

מיתוג אישי

על מיתוג אישי למנהלים בעולם התעסוקתי הצלחה בניהול חברות וארגונים תלויה לא רק בכישורים ניהוליים וידע מקצועי אלא גם ביכולת לבנות מיתוג אישי שיקרין את

קרא עוד [...]

פיתוח מנהלים

מה צריך להבין לגבי פיתוח מנהלים בעסקים וארגונים התחום של פיתוח מנהלים מתפתח רבות בעת האחרונה בקרב עסקים, עמותות וארגונים ממשלתיים. גופים רבים גילו את החשיבות

קרא עוד [...]

התפתחות הדימוי העצמי

דימוי עצמי – זהו מונח מופשט שתיאורטיקנים שונים הגדירו אותו שונה. המושג מתייחס לתכונות ואיפיונים שאדם מייחס לעצמו. המונח מתייחס להיבטים שונים בחיי אדם: דימוי

קרא עוד [...]

מהו מיתוג אישי?

נושא המיתוג האישי תפס תאוצה בשנים האחרונות, הנושא עלה לראשונה בשנת 1997 כאשר הוטבע המונח החדשני של עולם השיווק המודרני: Personal Branding  בעברית: מיתוג אישי.

קרא עוד [...]

מהי תקשורת ויזואלית?

תקשורת ויזואלית היא השפה הראשונה שמקבלת התייחסות בכל אינטקציה בינאישית. זו השפה הלא מילולית שאנחנו מעבירים לסביבה בכל מפגש עם אנשים (בעבודה, חברים, משפחה, מכרים

קרא עוד [...]

מהי תדמית?

תדמית היא דמות האדם בעיניי האחר. הדימוי במהותו הוא אינסטינקט. למעשה זהו הרושם שאדם עושה על המתבונן בו והרושם נוצר על סמך סימנים חיצוניים שהאדם

קרא עוד [...]

תדמית וסטייל אישי ומקצועי

  • אתה בגרסה 2.0 - ניתוח וייעוץ תדמיתי
               לבניית תדמית אישית ומקצועית
  • ייעוץ והדרכה לבניית מלתחה
  • לימוד שיטות לשילובי פריטים ואביזרים
  • הכוונה לרכישה מותאמת
               לסגנון ולתקציב האישי
  • ספר תדמית אישי מפורט

אני כאן לעזור לך